Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Μπάγερν για... Ευρωλίγκα

Εντυπωσιακό μπάσιμο στα τεκταινόμενα του γερμανικού μπάσκετ (και όχι μόνο) ετοιμάζει η προαχθείσα τη φετινή σεζόν Μπάγερν Μονάχου στη γερμανική λίγκα. Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικής εφημερίδας, η Μπάγερν που με προπονητή τον Ομοσπονδιακό τεχνικό της Εθνικής Γερμανίας Ντιρκ Μπάουερμαν και έμπειρους παίκτες σαν τον Ντέμοντ Γκριν και τον διεθνή πλέι-μέικερ Στέφεν Χάμαν κέρδισε σχεδόν διά περιπάτου την άνοδό της στη λίγκα BBL είναι έτοιμη να «ρίξει» στην αγορά περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ με απώτερο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος στη Γερμανία και στη συνέχεια τη συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα!
Η πρώτη κίνηση που έκανε η Μπάγερν ενόψει της νέας σεζόν ήταν να συμφωνήσει με τον 35χρονο Μάρκο Πέσιτς για τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας. Ο Πέσιτς που είναι γιος του μέχρι πρότινος προπονητή της Βαλένθια και πρώην Ομοσπονδιακού προπονητή της Γερμανίας Σβέτισλαβ Πέσιτς, είχε αγωνισθεί στο παρελθόν στην Εθνική ομάδα της Γερμανίας ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρα του πέρασε και από την Ελλάδα (σεζόν 1999-2000) φορώντας τη φανέλα του Ηρακλή. Σταμάτησε το μπάσκετ το 2006 στην ιταλική Τέραμο και πλέον αναλαμβάνει δράση προκειμένου να «χτίσει» τη νέα δυνατή Μπάγερν.
Οσον αφορά στα μεταγραφικά, το δημοσίευμα κάνει λόγο για πρώτο στόχο της ομάδας τον Κροάτη σέντερ Ντάλιμπορ Μπάγκαριτς ο οποίος φέτος έπαιξε στο Μαρούσι και είναι κάτοχος γερμανικού διαβατηρίου ενώ μεγάλος στόχος της ομάδας είναι ο… επαναπατρισμός του διεθνή φόργουορντ Γιαν Γιάγκλα ο οποίος τα τελευταία χρόνια ακολουθούσε διεθνή καριέρα παίζοντας σε Ελλάδα (Πανελλήνιος), Ισπανία (Μπανταλόνα), Πολωνία (Προκόμ) και Τουρκία (Τουρκ Τέλεκομ).
Στις άμεσες προτεραιότητες της ομάδας είναι η ανακατασκευή, μέσα στο καλοκαίρι, του κλειστού γηπέδου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων του Μονάχου (Ολίμπια Χάλε χωρητικότητας 14.000θεατών), του γηπέδου όπου το 1972 είχε διεξαχθεί ο ιστορικός τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων ανάμεσα στη Σοβιετική Ενωση και την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να πληροί τις προδιαγραφές της γερμανικής λίγκας και να αφήσει το «μικρό» Ολίμπια Αισπορτζέντρουμ χωρητικότητας μόλις 3.750 θεατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails