Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Στο βάθος... διάσπαση

Προς νέο… διχασμό οδεύει το ευρωπαϊκό μπάσκετ; Αν αληθεύουν οι πληροφορίες από την Ισπανία και το Ισραήλ κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα πιθανό καθώς την προσεχή Τετάρτη 25 Μαίου έχει προγραμματιστεί «μυστική» συνάντηση εκπροσώπων διαφόρων ευρωπαϊκών λιγκών με τον ισχυρό άνδρα της FIBA Europe Νάαρ Ζανολίν προκειμένου η FIBA να «πάρει» από την Ευρωλίγκα εξ ολοκλήρου τη διοργάνωση του EuroCup, της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.
Όπως αναφέρουν λοιπόν οι πληροφορίες μας την Τετάρτη στο Τελ Αβίβ θα συναντηθούν μεταξύ άλλων ο Καναδοισραηλινός Γενικός Γραμματέας της FIBA Europe Ναρ Ζανολίν (πολέμιος του Γιώργου Βασιλακόπουλου και εδώ και ένα χρόνο «κόκκινο πανί» για τον πρόεδρο της ΕΟΚ και επίτιμο πρόεδρο της FIBA Europe), ο πρόεδρος της λίγκας του Ισραήλ, της Κροατίας, του Βελγίου μαζί και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βασίλης Οικονομίδης! Ενδέχεται, δε, να δώσει το παρόν και ο Εντουάρντο Πορτέλα ο οποίος εδώ και καιρό βρίσκεται στα… μαχαίρια με τον Τζόρντι Μπερτομέου και την Ευρωλίγκα προκειμένου να αναλάβει και αυτός… δράση.
Ανεπισήμως, μιας και όπως προαναφέραμε η συγκεκριμένη συνάντηση δεν έχει… ανακοινωθεί, άρα είναι μυστική, οι εμπλεκόμενοι υποστηρίζουν ότι θα συζητήσουν γενικά και… αόριστα για το μέλλον του ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όμως όπως διέρρευσε στόχος τους είναι, με τις «πλάτες» της FIBA Europe (που εδώ και δύο χρόνια διοργανώνει μόνο τα προκριματικά του EuroCup ως… ξεροκόμματο από την Ευρωλίγκα) να αναλάβουν πλήρως τις τύχες της διοργάνωσης από τη σεζόν 2012-13 και αν η Ευρωλίγκα αρνηθεί να δώσει τις αρμοδιότητες να προχωρήσουν στη δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού θεσμού.

4 σχόλια:

  1. Αν είναι να ενισχυθεί λιγάκι και το Eurocup στο οποίο καμία ομάδα δεν έχει ιδιαίτερη διάθεση να συμμετάσχει καλώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Γιάννη,η FIBA Europe διοργανώνει και το EuropeChallenge,που απονέμει το παλιό καλό Κύπελλο Πρωταθλητριών (με τα "αυτιά").

    Το πήρε η Κrka
    http://www.fibatv.com/page/Video?tabb=highlights

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Zoys
    Μαζι σου αν είναι να αναβαθμιστεί η διοργάνωση όμως νομίζω ότι το κάνουν με λάθος (πειρατικό, όπως και η Ευρωλίγκα το 2000) τρόπο.
    @ΠιΖήτα
    Το γνωρίζω. Είναι το μόνο που δίνει μία κάποια αίγλη σε μία κατά τ'αλλα ανύπαρκτη διοργάνωση

    Υ.Γ. Τα προβληματα στο blogspot.com συνεχιζονται και δεν μπορώ να απαντησω απο χθες με το id μου. Ας ελπισουμε να λυθουν αμεσα...
    Γιαννης Ψαράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://hoopfellas.blogspot.com/2011/05/winning-at-winning-timethat-is-all.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails