Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Το τρίτο (εισιτήριο) το... μακρύτερο

Ματς τελείωσε και η (τρίτη θέση της) Ευρωλίγκα... Ο υπερπρόεδρος των πέντε ηπείρων και των επτά θαλασσών τα έκανε θάλασσα για μία ακόμη φορά αφού δεν πήρε καν χαμπάρι για ποιον λόγο θα πήγαινε στη Βαρκελώνη την περασμένη Τετάρτη ξεχνώντας το έγγραφο που του έδωσαν σε κάποιο... σακάκι του με αποτέλεσμα να μην ενημερώσει καν (σιγά τα ωά θα πείτε...) το ΔΣ της λίγκας την Τρίτη το απόγευμα μπας και με κάποιο τρόπο μπορούσε να προληφθεί η νέα απαξίωση του ελληνικού μπάσκετ. Όχι ότι οι φωστήρες της Βαρκελώνης έκαναν κάποιο έγκλημα που άφησαν την Ελλάδα δίχως εκπροσώπηση έστω στα προκριματικά της διοργάνωσης. Το αυτονόητο έκαναν, αυτό που θα έκανε κάθε σοβαρός παράγοντας που βλέπει και κρίνει.
Γιατί σε τελική ανάλυση και όσο και αν δεν μας αρέσει η Ελλάδα δεν δικαιούται να έχει τρίτη ομάδα στην Ευρωλίγκα. Γιατί να έχει δηλαδή; Για να παίζει όπως η ΑΕΚ στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας στο άδειο Γαλάτσι ή το ΟΑΚΑ και να παίρνει την τελευταία θέση; Για να παίζει ο Πανιώνιος στο άδειο Ελληνικό και την επομένη να φτάνει στα όρια πτώχευσης όπως άλλωστε συνέβη και με την ΑΕΚ. Για να παίζει το Μαρούσι στο αχανές ΟΑΚΑ για τα... μπλε καθίσματα και την επομένη να ψάχνει να βρει μερικές χιλιάδες δολάρια για να ξεχρεώσει τον Χόμαν; Ακόμη και ο Αρης με εξαίρεση την πρώτη του χρονιά στην επιστροφή του στη διοργάνωση όπου λόγω του ενθουσιασμού και της πολυετούς αναμονής κατάφερε να μαζέψει ξανά τον κόσμο του, εξαφανίσθηκε από τον ευρωπαϊκό χάρτη με γοργά βήματα. Για τον ΠΑΟΚ που πήρε ξένους τρεις μέρες πριν τα προκριματικά γιατί μέχρι τότε ασχολείτο με τον... Μαγκέτι; Για ποιο ελληνικό μπάσκετ λοιπόν να μας δώσουν 3η θέση;
Για ένα μπάσκετ δίχως πρωτάθλημα, δίχως τηλεοπτική κάλυψη (την ώρα που οι Ισπανοί πουλάνε τα δικαιώματα της ACB μέχρι και στο... Βιετνάμ), δίχως στον ήλιο μοίρα.
Για ένα μπάσκετ όπου οι μεγαλοπρόεδροι των ομάδων επιθυμούν να το κάνουν ξανά ερασιτεχνικό όπως τους "πρότεινε" ο "πατερούλης" για να βγουν από το αδιέξοδο και να μην πληρώνουν εφορίες, ΙΚΑ, μίκα, σύκα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο;
Για ένα μπάσκετ που επαναλαμβάνω έχει τους ηγέτες (καταστροφείς) που του αξίζουν τους οποίους εκλέγουν ή σιγοντάρουν όλες οι ομάδες με πρώτες τους δύο "μεγάλους" (στο όνομα και όχι στην πράξη, τα έχουμε πει άλλωστε αυτά εδώ και τρία χρόνια) που ανέχονται άτομα από ανύπαρκτα έως επικίνδυνα να διαχειρίζονται τα λεφτά τους και τις επενδύσεις (ομάδες) τους. Για να τους δω λοιπόν τους μεγάλους αν συνεχισθεί η αποχή από το πρωτάθλημα και αρχίσουν τα ζόρια στην Ευρωλίγκα αν θα νοιαστούν τότε. Αν και δεν νομίζω-προβλέπω ότι θα φτάσουμε μέχρι εκεί αφού κάτι μου λέει ότι την Τρίτη και μετά τις νέες εξελίξεις στην Ευρωλίγκα και τη στασιμότητα στα τηλεοπτικά θα διεξαχθεί ένα ακόμη συμβούλιο-παρωδία στον ΕΣΑΚΕ με... απρόβλεπτες όμως εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails