Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πατέντα made in Greece

Έχω να κάνω προς τους έχοντες και κατέχοντες του μπάσκετ μία απλή όσο και ηλίθια ερώτηση. Σε ποιόν ριμαδιασμένο (για να μη γράψω τίποτις άλλο…) κανονισμό, του ΕΣΑΚΕ, της ΕΟΚ, της FIBA, του ΝΒΑ, του διαγαλαξιακού πρωταθλήματος βρε παιδί μου αναφέρεται πως σε περίπτωση επεισοδίων στις εξέδρες ή εντός αγωνιστικού χώρου σε έναν αγώνα μπάσκετ διατάσσεται από τους διαιτητές εκκένωση του γηπέδου και όχι η άμεση (αν και εφόσον έχουν προηγηθεί καμιά τριανταριά προειδοποιήσεις και έχουν γλιτώσει από τα πυρά προπονητές, παίκτες, διαιτητές και γραμματεία) διακοπή του;

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Το σπάσαμε το ρεκόρ πατριώτη...

Δεν σταμάτησε λεπτό να χτυπάει το κινητό τηλέφωνο το βράδυ της Τετάρτης. Φίλοι, γνωστοί αγανακτισμένοι από τα όσα έγιναν στο κλειστό της Πυλαίας, απηυδισμένοι από όσα έβλεπαν (ή δεν… έβλεπαν αφού η μετάδοση διακόπηκε κάποια στιγμή, δικαίως φυσικά) από την τηλεόραση. Η απάντηση μου προς όλους ήταν ίδια, κοινότυπη: «Καλά, εσείς από ποιόν πλανήτη προσγειωθήκατε τώρα στο Ελλαδιστάν;»

Ο άνθρωπος που έμαθε τους Beattles στους Γιουγκοσλάβους...

Για τους περισσότερους από (εμάς) τους μπασκετόφιλους της παλιάς γενιάς το όνομά του είναι θρύλος. Ελάχιστοι είναι αυτοί που τον έχουν προλάβει εν ζωή να μεγαλουργεί στα παρκέ όλου του κόσμου αλλά πλέον ήρθε η ώρα να του αποδοθεί η τιμή που του πρέπει. Πριν δύο μέρες λοιπόν στο Προεδρικό Μέγαρο της Σερβίας στο Βελιγράδι παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα η ταινία που εδώ και λίγα χρόνια δουλευόταν από τους γείτονες και αφορά στη δραματοποιημένη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη της ζωής του Ραντιβόι Κόρατς. Δείτε τα τρέιλερ.

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε...

Ο πρόωρος αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τους 16 της Ευρωλίγκα έδωσε τροφή για πολλά, ευφάνταστα και μη σενάρια αναφορικά στο μέλλον των παικτών της πάλαι ποτέ κραταιάς ρωσικής ομάδας. Τη σπίθα έβαλε το ισπανικό solobasket που σε ρεπορτάζ ανέφερε πως η ρωσική ομάδα έχει ήδη βγάλει στο… σφυρί όλους τους πρωτοκλασάτους παίκτες της δηλαδή τους Αμερικανούς Λάνγκτον και Γκόρντον, τον Λιθουανό Σισκάουσκας, τον Σλοβένο Σμόντις και τους Ρώσους Κάουν και Χριάπα προκειμένου να καλύψει μέρος της… χασούρας από τη φετινή σεζόν.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Το λάθος του... αιώνα

Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπάσκετ ένας παίκτης μπορεί να υποπέσει σε πολλά λάθη. Να δώσει λάθος πάσα ή να κάνει βήματα. Το βλέπουμε συνέχεια. Να κάνει επιθετικό φάουλ. Συχνότατο. Να τσακωθεί με αντίπαλο ή τον διαιτητή και να χρεωθεί με τεχνική ποινή. Σιγά το περίεργο. Να βάλει αυτοκαλάθι. Το έχουμε δε και αυτό. Ομως, το σφάλμα με το οποίο χρεώθηκε ο σέντερ των Ορλάντο Μάτζικ Ντουάιτ Χάουαρντ πριν λίγες μέρες, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και ο σχολιαστής των αγώνων του ΝΒΑ Χιούμπι Μπράουν το βλέπουμε μία φορά στα 50 χρόνια (και αν...).

Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Euroleague Fantasy Challenge - Day 10

Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους με υγεία. Χριστούγεννα που θα είναι σίγουρα καλά για το «Κατηχητικό» του nickpap66 που σάρωσε στη 10η και τελευταία της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα αγωνιστική με 194,1 πόντους, ένα από τα καλύτερα ρεκόρ στη σεζόν και ανέβηκε κι άλλο στη γενική κατάταξη. Πολύ καλά πάντως πήγαν και οι δύο πρωτοπόροι αφού ο μεν Broken (μάνατζερ Join Me) είχε 183,8 και η ομάδα lakeoftears του bartzouros ήταν 4η με 172, με τους Nikosboys1 να μπαίνουν σφήνα στη 2η θέση της αγωνιστικής με 185,8 βαθμούς και να ανεβαίνει στην 5η της γενικής.

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Where amazing happens (ναι, είναι αλήθεια...)

Τελικά, τίποτα, μα τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ΝΒΑ... Οι αθεόφοβοι ανακάλυψαν ερασιτεχνικό βίντεο με πρωταγωνιστή τον υπερσκόρερ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ Κέβιν Ντουράντ από το γυμνάσιο όταν ο τότε προπονητής του έλεγε μπροστά στον ίδιο και την κάμερα ότι μια μέρα θα γίνει ο κορυφαίος σκόρερ στο ΝΒΑ με τον ίδιο να αντιμετωπίζει με ένα αμήχανο χαμόγελο αυτά τα κολακευτικά λόγια. Βίντεο που έγινε πέντε χρόνια αργότερα ένα από τα πέντε νέα σποτάκια Where Amazing Happens του ΝΒΑ. Στο δεύτερο ερασιτεχνικό βίντεο που τράβηκαν φίλοι του Αμάρε Στανταμάιρ των Νιου Γιορκ Νικς ο χρόνος γυρίζει δέκα χρόνια πίσω, στο 2000 όταν ο Αμάρε έκανε ατομική προπόνηση σε κάποιο γήπεδο με τους κολλητούς του να λένε ότι μια μέρα θα μεγαλουργήσει. Απλά απολαύστε τα...

Ο Wade θέλει να φύγει από το Μαιάμι...

Ψαρώσατε, έτσι δεν είναι; Εδώ "ψάρωσαν" όσοι δέχθηκαν το "τιτίβισμα" του Ουέιντ και άρχισαν να πλάθουν σενάρια ανταλλαγής που τον στέλνουν στο Ορλάντο, τη Βοστώνη, το Χιούστον και το Σικάγο. Ολα αυτά βέβαια δεν συμβαίνουν στην πραγματικότητα αλλά στη νέα διαφήμιση εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ διαφήμιση στην οποία είναι πρωταγωνιστής ο "flash" και είναι, φυσικά, εξαιρετική.

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ιπτάμενες καρέκλες...

Διπλωματικό επεισόδιο λίγο έλλειψε να δημιουργηθεί το βράδυ της Τρίτης μετά το τέλος του αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την τουρκική Καρσίγιακα για το FIBA Challenge Cup στη Λευκωσία όταν περίπου 500 οπαδοί της κυπριακής ομάδας άρχισαν να πετάνε κέρματα και αναπτήρες και στη συνέχεια… καρέκλες και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους προς την αποστολή της τουρκικής ομάδας ενώ στη συνέχεια αρκετοί από αυτού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν την αποστολή της Καρσίγιακα περικυκλώνοντας για αρκετή ώρα τα αποδυτήρια.

Jesus for... MVP!

Αγαπάμε Ρον Αρτέστ. Λατρεύουμε τον μέγιστο Ρον-Ρον ο οποίος για μία ακόμη φορά έφερε το χαμόγελο στα χείλη μας. Μετά από μία εφιαλτική βραδιά για τους Λέικερς που ηττήθηκαν εντός έδρας με σχεδόν 20αρα από τους μισούς Μιλγουόκι Μπακς (που παρατάχθηκαν με εννέα υγιείς παίκτες στο παρκέ) και με τον Κόμπε Μπράιαντ να αποβάλλεται από τον αγώνα περίπου δύο λεπτά πριν το φινάλε στολίζοντας με απανωτά fuck you τον διαιτητή της αναμέτρησης Μπιλ Σπούνερ (ο οποίος με τη σειρά του ανταπέδωσε το στόλισμα με δύο τεχνικές ποινές) ο αστείρευτος Αρτέστ πήρε το μικρόφωνο στα αποδυτήρια και ζωγράφισε...

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Τα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής

Μία αγωνιστική απέμεινε για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα και ήδη γνωρίζουμε τις 14 από τις 16 ομάδες της επόμενης φάσης. Απομένουν δύο εισιτηρια ένα στον Γ Ομιλο ανάμεσα σε Σολέ και Λιέτουβος Ρίτας και ένα στον Δ Ομιλο ανάμεσα σε Βαλένθια και Μιλάνο. Δείτε αναλυτικά όλα τα πιθανά και... απίθανα σενάρια της τελευταίας αγωνιστικής και τις πιθανότητες της τελικής κατάταξης κάθε ομάδας στους τέσσερις ομίλους.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Οι πρωταθλητές του... σαματά!

Το… παγκόσμιο ρεκόρ φασαρίας άγγιξαν οι οπαδοί της Παρτιζάν Βελιγραδίου στον αγώνα της ομάδας τους με την Προκόμ το βράδυ της Τετάρτης στη Χάλα Πιονίρ. Σύμφωνα με δημοσίευμα σερβικής ιστοσελίδες, την ώρα που ο Τζέιμς Γκιστ σημείωνε το νικητήριο καλάθι της Παρτιζάν γράφοντας το τελικό 61-59, ο θόρυβος από τον πανηγυρισμό των οπαδών της Παρτιζάν έφτασε στα 113,8 ντεσιμπέλ, ήχος εφάμιλλος με αυτόν ενός αεροπλάνου σε απόσταση 100 μέτρων μετά την απογείωση!

(Προς) αποβολή της Αβελίνο για 91.225 ευρώ!

Τον τελευταίο αγώνα της στη φετινή σεζόν στο πρωτάθλημα Ιταλίας ενδέχεται να δώσει την προσεχή Κυριακή εντός έδρας με τη Βανόλι/Κρεμόνα η Αβελίνο. Η ομάδα που προ διετίας αγωνίσθηκε μέχρι και στην Ευρωλίγκα έχει φτάσει στο σημείο… μηδέν και αν μέχρι την προσεχή Τρίτη 21 Δεκεμβρίου δεν καταβάλει στην Ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας το ποσό των 91.225 ευρώ, δόση για τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα αλλά και κάλυψη της ασφάλισης των παικτών, τότε με βάση το άρθρο 18 του κανονισμού πρωταθλήματος αποβάλλεται αυτόματα από τη λίγκα!

HUMBA the... 3rd!

Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί (ξανά) ανάμεσά μας. Το 3ο τεύχος του περιοδικού HUMBA! έφτασε στα χέρια μου και ομολογώ ότι ρούφηξα κάθε του αράδα. Με post game αφιέρωμα στο μπασκετικό και ποδοσφαιρικό Μουντο και ένα πρωτότυπο ερωτηματολόγιο το οποίο απάντησαν διάφοροι... ειδικοί (μεταξύ αυτών και η αφεντιά μου, τρομάρα μου...), με σούπερ-ντούπερ αφιέρωμα στον Dr J Τζούλιους Ερβινγκ, ένα cult φωτό-ρετρό-αφιέρωμα στο πρωτάθλημα μπάσκετ της δεκαετίας του '80 και πολλά ακόμη θέματα που -σίγουρα- δεν θα διαβάσετε αλλού. Κυκλοφορεί σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία ενώ η κεντρική διάθεση γίνεται από το Βιβλιοπωλείο Αλφειός (Χαριλάου Τρικούπη 22).

Ο Κερέμ ξέρει...

Δεν μπορώ να πω ότι είναι από τους αγαπημένους μου παίκτες. Ούτε καν από αυτούς που απλά... ανέχομαι να παρακολουθώ αφού θεωρώ ότι παίζει μπάσκετ... προηγούμενης δεκαετίας. Πλην όμως δεν μπορώ παρά να του βγάλω το καπέλο για το γεγονός ότι μέσα σε μόλις τρεις μήνες, έχει αναλάβει ισάριθμες κρίσιμες επιθέσεις των ομάδων του και τις έχει φέρει εις πέρας. Η σύμπτωση; Και οι τρεις στο ίδιο γήπεδο, το Σινάν Ερντέμ. Η πρώτη στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τουρκίας-Σερβίας, η δεύτερη στον αγώνα της Ευρωλίγκα με την Ολίμπια Λουμπλιάνα και η τρίτη χθες κόντρα στον Παναθηναϊκό. Την πρώτη και την τρίτη φορά το καλάθι του ήταν νικητήριο και καθοριστικό αφού την πρώτη έστειλε την Εθνική Τουρκίας στον τελικό και την τρίτη στους "16" της Ευρωλίγκα. Η δεύτερη, το καλάθι που έκανε το σκορ 84-76 επί της Ολίμπια και ίσως δώσει στην Εφες τη 2η θέση στον Δ Ομιλο. Chapeaux λοιπόν εφέντιμ Κερέμ...

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ούτε στα εσωτερικά διπλά...

Φτάνουμε σιγά-σιγά στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα και πέρα από τις εκπλήξεις, τις ανατροπές και τα ματς θρίλερ στην Ευρωλίγκα οι φίλαθλοι των δύο εκπροσώπων μας στη διοργάνωση, Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε ένα συμπέρασμα για το αν οι δικές μας, οι Ελληνικές, ομάδες είναι ανέτοιμες ή όχι και τόσο δυνατές όσο πιστεύαμε αρχικά ή αν οι αντίπαλοί τους έχουν ανέβει επίπεδο και τους κοιτάνε στα μάτια.

Euroleague Fantasy Challenge - Day 8

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκα αλλά και του Fantasy Challenge και νέα ανατροπή σημειώθηκε στο σκηνικό της λίγκας του greekbball. Ο πρωτοπόρος Broken (μάνατζερ Join Me) μετά από το… διάλλειμα της περασμένης εβδομάδας επανήλθε δριμύτερος στην κορυφή αφού μαζεύοντας 188,2 βαθμούς απέκτησε ξανά ένα σημαντικότατο πλεονέκτημα των διωκτών του της τάξης των 63 βαθμών. Νικητής της εβδομάδας με 189,7 βαθμούς ο Pournari BC (2ος νικητής της περσινής σεζόν) ο οποίος όμως παραμένει πολύ μακριά από τις πρώτες θέσεις (23ος).

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Η αρχή του τέλους για την Τσιμπόνα...

Δραματικές στιγμές ζει (ξανά) τις τελευταίες μέρες η Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ καθώς εν αναμονή της εκτέλεσης της… θανατικής ποινής της ομάδας στις 16 Δεκεμβρίου, οι παίκτες ανακοίνωσαν ότι κατεβαίνουν σε αποχή διαρκείας από τις προπονήσεις από σήμερα και μέχρι τον αγώνα της Ευρωλίγκα με τη Σιένα καλώντας τη διοίκηση να συναντηθεί μαζί τους μετά το ματς προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει… μέλλον στην ομάδα.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ο Ρον-Ρον ξαναχτυπά...

Οι Λέικερς μπορεί να έχασαν πριν από δύο βράδια για τέταρτη συνεχόμενη φορά, με τελευταίους θύτες τους Χιούστον Ρόκετς, αλλά κέρδισαν, ας είναι καλά ο Ρον-Ρον στον χαβαλέ. Ο αθεόφοβος Ρον Αρτέστ δικαίωσε τον τίτλο ενός εκ των κορυφαίων entertainers του ΝΒΑ καθώς έκανε τηλεφωνική παρέμβαση σε αθλητική εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού του Χιούστον και προσποιούμενος ότι είναι ο Αργεντίνος Λουίς Σκόλα των Ρόκετς, έδωσε μία δίλεπτη συνέντευξη-σκέτη απόλαυση.

Euroleague Fantasy Challenge - Day 7


Εντυπωσιακές ανακατατάξεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της 7ης και καθοριστικής για την εξέλιξη της λίγκας ημέρας της Ευρωλίγκα για το Fantasy Challenge. Η μετριότατη έως κακή (για τα δεδομένα του) εμφάνιση του μάνατζερ Join Me και της ομάδας του Broken που μάζεψε λιγότερους από 100 πόντους και η σταθερά ανοδική πορεία των ομάδων abaloandronik και lakeof tears άλλαξαν άρδην την εικόνα στην κορυφή της λίγκας. Πλέον η διαφορά έχει μειωθεί στο ελάχιστο και το ντέρμπι φαίνεται ότι ανάβει για τα καλά...

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Υποδοχή... βασίλισσας

Η δεύτερη μέρα του Δεκεμβρίου έχει… κυκλωθεί από τις 8 Ιουλίου, όταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς ανακοίνωνε ζωντανά από το ESPN την απόφασή του να αφήσει το Κλίβελαντ για τη South Beach ως η μέρα που κανείς μπασκετόφιλος σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και αν βρίσκεται δεν πρόκειται να κοιμηθεί. Η πρώτη, μετά την αποχώρησή του ύστερα από επτά χρόνια παρουσίας στο Κλίβελαντ, αναμέτρηση της νέας ομάδας του «βασιλιά δίχως στέμμα» ΛεΜπρον Τζέιμς φορώντας τη φανέλα των Μαιάμι Χιτ είναι όχι απλά το γεγονός της ημέρας αλλά και της χρονιάς ολόκληρης. Στο δε Κλίβελαντ, τα εισιτήρια της αναμέτρησης έχουν εδώ και καιρό εξαντληθεί, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ως οι οπαδοί των Καβς θα υποδεχθούν τον μέχρι πριν λίγους μήνες ήρωά τους. Μάθετε για όλες τις προετοιμασίες των φιλάθλων των Καβς για την υποδοχή του... Queen James!
Related Posts with Thumbnails